vineri, 9 ianuarie 2015

Subiecte pariziene evitate.



*Inainte de a incepe sa citesti, vreau sa te asigur ca, desi acest blog este unul umoristic, urmatorul articol este cat se poate de serios, incercand sa sprijin teoriile morale ce stau la baza umanitatii.
Poate ca ati mai citit astfel de subiecte, la fel am facut si eu, dar am vrut sa imi expun punctul de vedere.


In momentul in care teroarea a luat in stapanire Parisul, la propriu, fiecare tara in parte publica cate un mesaj de sustinere in memoria ziaristilor  revistei Charlie Hebdo.
Practic, au ajuns cunoscute bannerele cu „Je suis Charlie Hebdo”. Ei bine, Je ne suis pas. De ce nu sunt?

Voi formula astfel: Teroristii nu sunt altceva decat oameni spalati pe creier, antrenati pentru a face rau, inca dinainte de a se naste.Ar putea fi depistati de la 6 luni, fiind vizibili cum se zbat in „burtica mamei”, si cum lichidul amniotic devine acidulat.Probabil ca si cordonul ombilical ar da ceva semne.
Dupa cum e logic, sunt impotriva actelor teroriste si a consecintelor sale.
Sa ne intoarcem totusi la cei Charlie Hebdo.Acesti baieti batjocoreau orice gaseau in cale: de la simple banalitati, pana la evenimente de mare importanta a unor comunitati, religii, etnii , si asa mai departe.
Nu de putine ori au fost momentele cand, noi, romanii, am luat capul de afis al revistei, prezentand diferite caricaturi. Nu vreau sa se inteleaga gresit.Nu-i urasc, nu am avut nimic impotriva lor, ci pur si simplu nu gaseam punctul lor de sprijin in ceea ce ei faceau. Ma refer aici la libertate. De cand este libertatea egala, ori sinonima cu ipocrizia, batjocura, ori luatul in suras ? Francezii merg dupa alte principii. Pentru ei libera exprimare e simpla. Ei nu cunosc cenzura, ori diferite acte prin care ar fi putut fi opriti din a se exprima. Nu au asistat niciodata asupra unui regim comunist.

Daca libertatea presupune a arata cu degetul inspre orice crezand ca asa ceva e demn de lauda, ori ca ar fi ceva eroic, acest concept e gresit din toate punctele de vedere.
Nu stiu daca cei de la Charlie Hebdo erau atei, dar de la cateva priviri mai amanuntite asupra unor desene de-ale lor, asa s-ar parea. Citatul unui ateu, nu chiar atat de cunoscut, suna cam asa : „ Libertatea mea se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt”. Adevarat, dar eu sunt de parere ca asta s-ar intampla intr-o lume fara de legi, intr-o lume fara de credinta.Asadar, eu cred ca asta s-ar intampla daca niciunul dintre noi nu am crede in Divinitate.
Revista Charlie Hebdo a luat fiinta dupa ce cativa ziaristi au fost dati afara in urma unei caricaturi, a unei mari personalitati din istoria franceza.Se poate interesa oricine, daca si-ar lua 5 minute din timpul sau pretios, si ar cauta ceva informativ pe internet.
Insa ce este acum si mai important de scos in lumina, este faptul ca atacand pe cineva care incearca sa te ia la misto’, tu, dai dovada, nu numai de o inteligenta redusa, dar si de lipsa de caracter. Nu cred ca se poate exprima in cuvinte ceea ce au facut acei islamisti extremisti, insa orice motiv ai avea, ca in cel mai rau caz sa urasti pe cineva, nu te poti prezenta la usa lor inarmat pana la gat, fiind gata sa iti justifiti nemultumirea prin a ucide. Teroristii nu cunosc o cale pasnica.Ce viata trebuie sa fi dus? Si-au petrecut fiecare zi in parte, antrenandu-se sa ucida, ca mai apoi, prin prorpiile acte, sa se sinucida.

Cel mai simplu repros ar fi fost un alt desen care sa ilustreze o caricatura asupra poporului francez. S-ar fi scutit atata munca si atatea vieti.
De asemenea, am vazut un interviu cu sotia, ori vaduva unuie dintre ziaristi. Spunea despre raposatul ei sot, ca acesta traia cu o frica launtrica, crezand ca va ajunge intocmai ca si Theo Van Gogh, regizorul de origine olandeza, ce infatisa prin propriile filme, felul in care femeile din Afganistan erau hartuite.
Atunci, daca tu ai trait cu un asemenea sentiment, stiind ca nu faci ceva corect, pentru ca tu nu incercai sa demonstrezi neaparat ca ceva merge prost in lumea asta, ci incercai doar sa te afirmi ca si personalitate, beneficiind de pe urma altora.Nu cred in vorbele unui profet, dar nu ma apuc sa rad in gura mare, si sa batjocoresc o comunitate.

Un singur lucru ar mai fi de notat. Zilele astea ,presa a facut publica informatia ca acei teroristi ar fi devenit eroi in propria tara, iar cum radio-ul retelei teroriste Al Qaida ii omagiaza,totul este clar.Daca toate aceste lucruri sunt stiute, de ce nu se ia nici un fel de masura? Ba chiar mai mult decat atat: erau date pana ce si nume a unor persoane, de origine musulmana care felicitau taria si curajul fata de care acei teroristi au dat dovada. Dar iarasi, nimic. Ei sunt lasati in pace.
Nu e ca si cum am fi in anii 80’. Tehnologia a evoluat.Consider ca e imposibil ca in momentul de fata, in mileniul al treilea este imposibil sa te mai ascunzi de o planeta intreaga.

Articol scris de: CCC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu