marți, 30 decembrie 2014

Revelion "perfect" !



Cele mai asteptate si numarate secunde din an, sunt cele incepute din data de 31 decembrie, 23:59:50. Toata  lumea se uita la ceasuri, suna rude,prietenii sunt acolo, mai mult sau mai putin “euforici” ca tine, sunt fericiti ca au scapat de un an prost/bun si incepe un an nou, plin de bogatii, fericire si daruinta.

Dar cum incepe totul? Simplu. Un “card” de oameni, litri de alcool si multa mancare. Acel card de oameni se divide, barbatii cu alcoolul, femeile cu mancarea si pregatitul si copii. Din acest tablou mirific lipseste “pictorul”. Cine este “pictorul”? Gazda. Gazda este aceea persoana din grup care detine cea mai incapatoare locuinta dintre toti   sau este singura in seara de revelion. El si-a strans prietenii, care la randul lor au venit cu alti prieteni, si prietenii prietenilor  lo.Numaratoare poate dura pana la nesfarsit.
Din 6 persoane cate ai invitat, te trezesti cu casa plina. Dar poti sa ii dai afara? Nu. Devii o gazda rea. Te conformezi, asezi lumea la masa si te uiti la invitati. Toti imbracati bine, parfumati, gelati, bratari,ceasuri, lanturi ,la vedere. Ciudat este ca acele persoane care acum sunt “bine” s-au plans tot anul ca nu au, ca sunt vai steaua lor, dar o seara pe an isi permit sa fie “regi”.

Doamnele de la masa nu stiu cum sa se intreaca in manichiura, machiaj, coafura. Competitia nelipsita dintre femei, fiecare vrea sa fie mai frumoasa ca cea de langa ea. Si uite asa se duc 300-400 de lei doar pe aspectul femeii de langa tine, dar taci din gura si iti zici “o seara pe an”. Fiind o gazda buna si primitoare, servesti invitatii cu primul fel, alcool pe tava. Aduci 2-3 sticle de ce ai mai bun prin casa si in secunda doi te trezesti cu sticlele goale. Mai aduci, mai aduci, mai aduci si cand te intorci de la bucatarie, toti sunt pe mese, danseaza, canta se distreaza. Oficial a inceput petrecerea. Te alaturi multimii, te simti bine. Dupa cateva ore, vine si momentul mult asteptat, miezul noptii. Aduci sampania si cateva pahare, ca doar nu te asteptai sa ai n casa un puhoi de lume.

Ce revelion este acela fara artificii si “petarzi”? Intra in joc, iar  “bombardul” grupului, in cele mai multe cazuri este cel mai beat dintre toti. Imprastie pe jos ce are si incepe show-ul. “3, 2, 1! LA MULTI ANIIIIII!”. Sare dopul de la sampanie, curge in paharul fiecaruia, cuplurile se saruta, prietenii se pupa intre ei, toata lumea se “giugiuleste”. Artficiile se intrec intre ele care e mai sclipitoare, mai galagioasa. Primesti si dai telefoane apropiatilor. Pentru 5 minute esti cautat cat nu ai fost tot anul. Si vine momentul cand toti zic “Anul acesta o sa fie diferit, o sa fiu mai bun, mai blablabla”.
 Nici ei nu se cred,dar sunt amuzanti. Lumea intra inapoi in casa, danseaza, urla, tipa, toarna alcool in ei ca in butoaie. Femeile au uitat cat au cheltuit pe aspectul lor, dar cui ii pasa? E revelion, nu? Dupa ce simti ca nu mai poti sa duci, te duci frumos acasa si te culci, de cele mai multe ori la 3-4 dimineata, mort de beat, plin de tot soiuri de bauturi pe camasa/rochie si descult. Ajungi acasa, te dezbraci si te arunci in patul tau moale si calduros. Ei sunt norocosi. Cei mai putin norocosi, inainte de pat, fac o vizita unei doamne., rece si primitoare. Deschizi incet usa “doamnei” , te pui in genunchi in fata ei si incepi sa ii arati ce ai baut si mancat in acea seara. Te clatesti cu apa si te culci.
In asta consta seara de revelion, seara in care cei mai cizelati oameni devin animale, uita de tot si de toate, se bucura de ce au si ce isi doresc sa aiba.

Acum trebuie sa fug, ma asteapta revelionul meu. LA MULTI ANI SI UN AN NOU FERICIT!

Articol scris de: Brio


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu